Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

China, cele mai noi date privind îmbolnăvirile cu coronavirus – statistici alarmante

© AP Photo / Dake KangПроверка пассажиров в аэропорте китайского города Ухань
Проверка пассажиров в аэропорте китайского города Ухань - Sputnik Moldova
Abonare
Deși ultimele date statistice par să vorbească despre o oarecare îmbunătățire a situației, pneumonia atipică provocată de coronavirusul ucigaș din China continuă să îngrijoreze întreaga lume.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Potrivit ultimelor date făcute publice de Comitetul de Stat pentru Sănătate al Republicii Populare Chineze, până la miezul nopții de 7 februarie, numărul victimelor coronavirusului în China continentală a ajuns la 722, iar cel al persoanelor infectate a depășit 34,5 mii de persoane. Totodată, 2050 de persoane s-au însănătoșit și au fost externate din spital, informează RIA Novosti.

Constantin Spînu - Sputnik Moldova
Pe cine afectează grav infecția coronavirus

Cu o zi mai devreme, numărul celor decedați era de 636, iar al persoanelor bolnave – de 31,1.

Numărul de decese a crescut constant săptămâna aceasta – de la 64 pe 3 februarie, până la 86 de persoane vineri, 7 februarie.

Totodată, este îmbucurător faptul și numărul persoanelor care s-au însănătoșit a crescut de la o zi la alta, inclusiv în provincia Hubei – epicentrul infectării cu coronavirus.

Este de remarcat însă creșterea alarmantă a numărului de persoane aflate în stare gravă. Astfel, dacă pe 3 februarie numărul celor gravi bolnavi în întreaga țară era de 492, iar pe 4 februarie – de 431, din 5 februarie dinamica este ascendentă – pe 6 februarie erau înregistrați deja 962 de bolnavi în stare gravă, iar pe 7 februarie cifra a ajuns la 1280 de persoane.

În data de 31 decembrie 2019, autoritățile chineze au informat Organizația Mondială a Sănătății despre un focar de pneumonie necunoscută la Wuhan, în partea centrală a țării. Experții au identificat agentul patogen al bolii - coronavirus 2019-nCoV.

Peste 190 de persoane s-au îmbolnăvit în afara Chinei, iar una dintre ele murit. Organizația Mondială a Sănătății a declarat urgență publică internațională în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus.

Fluxul de știri
0