Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prețul euro și dolarului la casele de schimb și cursul BNM pentru 8 februarie

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru sâmbătă, 8 februarie, este valabil cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) anunțat pentru vineri, ultima zi lucrătoare a săptămânii.

CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. Potrivit cotațiilor anunțate de BNM, un dolar american echivalează cu 17,43 lei, un euro – cu 19,17 lei, o hrivnă ucraineană – cu 71 de bani, un leu românesc – cu 4,02 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 27 de bani.

© Photo : BNMRatele de schimb (curs valutar)
 Prețul euro și dolarului la casele de schimb și cursul BNM pentru 8 februarie   - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar)

Octavian Armașu la Forumul Investiţional Chișinău - Sputnik Moldova
Ce se va întâmpla cu prețurile în 2020: Prognoza BNM
În general, leul moldovenesc s-a apreciat pe parcursul acestei săptămâni în raport cu euro și dolarul. Față de cotațiile BNM din 1 februarie, dolarul s-a ieftinit cu 9 bani, iar prețul monedei euro s-a redus cu 13 bani.  

Casele de schimb valutar ale celor mai importante bănci din Chișinău vând astăzi dolarul cu aproximativ 17,62 -17,64 lei și îl cumpără cu 17,41 – 17,44 lei.

Pentru moneda euro, unitățile de schimb valutar au afișat un preț de vânzare de 19,38 - 19,40 lei și un preț de cumpărare de 19,14 - 19,22 lei.  

Fluxul de știri
0