Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premieră pentru Moldova: Bibliotecă, în incinta unui spital pentru copii

© Sputnik / Miroslav RotariMariana Harjevschi
Mariana Harjevschi - Sputnik Moldova
Abonare
Recent, la Chișinău a fost deschisă o nouă bibliotecă, în incinta unui spital pentru copii. Inițiativa îi aparține Bibliotecii Municipale "B.P. Hașdeu" în parteneriat cu Spitalul Clinic Municipal de Copii "V. Ignatenco".
Premieră pentru Moldova: Bibliotecă, în incinta unui spital pentru copii

În data de 31 ianuarie curent, la Chișinău, a fost deschisă o nouă bibliotecă, în incinta Spitalului Clinic Municipal de Copii "V. Ignatenco", scopul căreia este de a oferi accesul la informație și lectură pentru copiii internați aici.

Международная книжная ярмарка для детей - Sputnik Moldova
Societate
Cum îți motivezi copilul să citească: 5 reguli de aur

Biblioteca are doar 15 metri pătrați, însă este atractivă pentru copii: este bine amenajată, dotată cu mobilier și dispune de zeci de cărți interesante, jocuri educative de dezvoltare a logicii și creativității, pentru copii și adolescenți.

"Experiența țărilor dezvoltate ne demonstrează utilitatea unei astfel de biblioteci în special pentru copii. Pe lângă terapia medicamentoasă, pacienții mai au nevoie de relaxare, meditație și distracție. Atmosfera din spitale este de obicei încordată, însă cărțile le pot aduce pacienților doar gânduri frumoase", a declarat pentru Sputnik directorului general al bibliotecii, Mariana Harjevschi.

Potrivit acesteia, copiii manifestă un interesul deosebit față de toate activitățile desfășurate în bibliotecă, iar mulți dintre ei îi pășesc pragul chiar din primele ore ale dimineții.

"Copiii vin în pijamale pentru a-și lua o carte. Sunt foarte curioși. De fapt, ne-am așteptat la un asemenea impact. Pentru noi, bibliotecarii, este un proiect care ne aduce multă satisfacție", a punctat Harjevschi.

De menționat că aceasta este prima bibliotecă pentru copii, deschisă în incinta unui spital din Capitală.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0