Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Controale la mai mulți contribuabili: Pe cine vor vizita inspectorii fiscali

© Sputnik / Miroslav RotariГосударственная Налоговая Служба
Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Abonare
SFS întreprinde luna aceasta mai multe controale la un șir de comercianți și prestatori de servicii – ce vor să verifice inspectorii fiscali.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat întreprinde luna aceasta acțiuni de control la un șir de contribuabili supuși monitorizării. Acțiunile se desfășoară în baza unui plan menit să-i determine pe contribuabili să achite impozitele și elibereze bonurile de casă.

Este vorba de domeniile comerțului (produse alimentare, mărfuri de larg consum, materiale de construcție), prestărilor de servicii (frizerii, saloane estetice, de masaj și întreținere corporală) și caselor de schimb valutar,  iar  SFS a desfășurat în perioada lunii decembrie 2019 ședințe de conformare cu acești contribuabilii.

Fiscul a explicat că aceste segmente ale economiei naționale au fost selectate în baza unei analize de specialitate care a demonstrat existența aici a unui risc de admitere a încălcărilor privind disciplina de casă.

Scară de bloc în Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Au încercat să păcălească statul: Mii de persoane au fost amendate de Serviciul Fiscal
În context, pe parcursul lunii ianuarie 2020, contribuabilii selectați spre monitorizare au fost supuși vizitelor fiscale săptămânale, având drept scop observarea directă a respectării legislației în vigoare prin aplicarea echipamentului de casă și de control la subdiviziunile acestora.

Iar în luna februarie, pentru a stabili nivelul de conformare, SFS desfășoară acțiuni de control la contribuabilii monitorizați.

SFS le reamintește în context contribuabililor despre obligativitatea aplicării echipamentelor de casă și de control la efectuarea decontărilor în numerar și îi îndeamnă să respecte prevederile legislației în vigoare.

Guvernul a solicitat anterior ca majoritatea controalelor de stat asupra activității agenților economici să fie planificate și să aibă scopul prioritar de informare,  nu de sancționare. Totodată, din 2020, toate aceste acțiuni urmează să fie incluse în Registrul de Stat al Controalelor (RSC).

Fluxul de știri
0