Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au încercat să păcălească statul: Mii de persoane au fost amendate de Serviciul Fiscal

© Sputnik / Miroslav RotariScară de bloc în Chișinău
Scară de bloc în Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Fiscal anunță că aproape 5 mii de persoane au prestat în acest an servicii de închiriere a spațiilor locative fără contract. Cu toate acestea, veniturile la buget de pe urma dării în chirie a spațiilor în mod oficial au depășit cu 38% încasările din 2018.

CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. În perioada ianuarie – noiembrie 2019, fiscul a identificat 4.957 de persoane fizice ce ofereau în locațiune/chirie bunuri imobile fără ca tranzacțiile să fie înregistrate conform legislației.

Piață - Sputnik Moldova
Societate
Ajun de Sfântul Nicolae: Iată ce face fiscul prin piețele din Chișinău și alte localități

Aproximativ 300 dintre aceste persoane au fost demascate pe parcursul lunii noiembrie, potrivit datelor prezentate anterior de SFS. 

În intervalul ianuarie-noiembrie, fiscul a efectuat controale la 622 de persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile. În rezultatul acestor verificări, la buget au fost încasate suplimentar: plăți de bază – 686,2 mii de lei, penalități – 35,4 mii de lei și amenzi – 101,2 mii de lei.

În aceeași perioadă, ianuarie-noiembrie 2019, 3.890 de persoane fizice au înregistrat un număr de 12.159 de contracte de locațiune/chirie.

De pe urma acestor contracte, la buget au fost încasate venituri de 20,2 milioane de lei - cu 5,6 milioane de lei mai mult decât în intervalul corespunzător din 2018, creșterea fiind de 38,1%.

Reamintim că persoanele care oferă în chirie bunuri imobiliare sunt obligate să înregistreze contractele la Serviciul Fiscal, în termen de trei zile de la data încheierii lor, și să achite un impozit de 7% din veniturile obținute.

Notăm că Serviciul Fiscal a raportat anterior o creștere de aproape două miliarde de lei - de peste 5 procente - a acumulărilor la Buget în ianuarie-noiembrie 2019, comparativ cu 2018. SFS a înregistrat încasări de peste 35 de miliarde de lei în Bugetul Public Național în perioada lunilor ianuarie - noiembrie, cu 1,9 miliarde de lei (5,6%) mai mari față de intervalul corespunzător din 2018.

Fluxul de știri
0