Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Afacere ilegală pe picior mare: Ce făcea un grup criminal în Moldova - Video

© Pixabay / the3catsCocaină
Cocaină - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup criminal care se ocupa de prepararea și comercializarea drogurilor a fost deconspirat de oamenii legii.

CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. Ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au anihilat un grup criminal specializat în transportarea, comercializarea și prepararea drogurilor de tip PVP.

În urma unui complex de măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală, actualmente patru bărbați din Chișinău, cu vârste cuprinse între 30-40 de ani unt cercetați penal. Aceștia aveau roluri bine determinate în cadrul grupării și erau implicați nemijlocit în transportarea și comercializarea drogurilor în cantități deosebit de mari, în întreaga țară.

În data de 6 februarie, sub conducerea procurorilor, polițiștii au efectuat mai multe percheziții la domiciliile figuranților și au depistat pachețele care conțineau masă solidă similară drogurilor de tip PVP, cântare electronice, râșnițe pentru măcinarea drogurilor de tip marijuana, obiecte din sticlă destinate consumului de droguri prin inhalație, telefoane mobile și alte dispozitive electronice, dar și mijloace financiare în sumă de circa 5 000 de lei.

droguri - Sputnik Moldova
Societate
Droguri în cantități mari, depistate de oamenii legii - Video

Menționăm că pe piața neagră, o doză de drog sintetic de tip PVP ar fi comercializată cu 300-400 de lei, iar 1 gram de PVP ar costa 800-1000 de lei.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de circulație ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, iar persoanele culpabile riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 până 15 ani. Bănuiții au fost anterior cercetați penal.

Poliția continuă investigarea tuturor circumstanțelor în vederea stabilirii provenienței substanțelor etnobotanice comercializate, precum și în scopul identificării tuturor membrilor grupului criminal.

Fluxul de știri
0