Ministerul de Interne propune o serie de măsuri drastice pentru a pune capăt dezmățului pe drumurile din țară. Se discută despre pedepse precum confiscarea mijlocului de transport, dacă conducătorii auto sunt prinși băuți la volan.
Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, spune că în prezent se lucrează asupra acestui concept, întrucât problema vitală rămâne încă nesoluționată, chiar dacă de-a lungul anilor, autoritățile au încercat să introducă mai multe mecanisme care să-i disciplineze pe șoferi.
"Ne vom consulta cu specialiștii în domeniu, cu cetățenii și cu șoferii pentru ca să găsim un numitor comun în așa fel ca să nu se mai comită accidente rutiere. Să nu mai avem oameni răniți, să nu avem pierderi de vieți omenești pentru prostia că urcăm și conducem mijlocul de transport în stare de ebrietate", a declarat Pavel Voicu.
Potrivit spuselor sale, zilnic, la volan sunt depistați aproximativ 20-30 de șoferi care conduc în stare de ebrietate avansată. Ministrul este de părerea că aplicarea pedepsei penale nu este cea mai bună practică.
"Dacă continuăm în acest mod ne trezim peste doi sau trei ani că toți șoferii vor fi condamnați. Trebuie să găsim o altă soluție pentru a evita asemenea situații", a subliniat Voicu.
Pe parcursul anului 2019, în pofida modificărilor operate la Codul Contravențional și Codul Penal cu referire la conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate, au fost depistați 5532 de șoferi care au urcat băuți la volan.