Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La bal sau la spital: Ce face Partidul Democrat - se scindează sau intră la guvernare

© Photo : Guvernul Republicii Moldova / Direcţia comunicare și protocolPavel Filip, în dialog cu Donald Tusk
Pavel Filip, în dialog cu Donald Tusk - Sputnik Moldova
Abonare
Ce se întâmplă cu Partidul Democrat: se scindează sau intră la guvernare împreună cu Partidul Socialiștilor? Răspunsurile la aceste întrebări le dă chiar liderul formațiunii, Pavel Filip.

CHIȘINĂU, 7 feb – Sputnik. Liderul democraților, Pavel Filip, crede cu tărie că în Republica Moldova nu poate exista o guvernare eficientă fără participarea Partidului Democrat.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Politică
Ce dorește să obțină Partidul Democrat în 2020: Formațiunea și-a anunțat prioritățile
"Haideți să vă spun în care cred cu tărie: nu poate exista nicio guvernare eficientă în Republica Moldova fără Partidul Democrat", a declarat el în cadrul unui interviu realizat de postul public de televiziune.

Fiind întrebat dacă este gata să discute formarea unei coaliții de guvernare cu Partidul Socialiștilor (astăzi democrații doar susțin prin vor un guvern minoritar socialist – n.n.), Pavel Filip a declarat că PD este gată să poarte astfel de discuții.   

"Noi suntem deschiși pentru discuții", a spus el, dar a precizat că deocamdată "nu am demarat nicio discuție în sensul creării unei coaliții parlamentare de guvernare nici cu cei de la PAS, nici cu cei de la Partidul Socialiștilor".

Întrebat în ce condiții PD ar accepta crearea unei coaliții, Filip a răspuns clar că în condițiile în care va obține locuri în guvern și pârghii administrative.  

"Avem o viziune pragmatică în crearea coalițiilor. Și, în primul rând, în capul mesei sunt puse: vom obține noi instrumentele necesare pentru a ne putea realiza promisiunile. Pentru că de altfel pentru ce râvnești să ai instrumentele de guvernare. Este vorba de portofolii în guvern, este vorba de instrumentele administrative care îți oferă posibilitatea să-ți implementezi programul electoral promis alegătorilor. Dacă nu obții aceste instrumente, atunci nu are rost să te bagi într-o coaliție de guvernare", a spus liderul Partidului Democrat.

În cadrul aceleași emisiuni, Pavel Filip a dezmințit anumite zvonuri că în PD ar exista mai multe grupări și asupra acestei formațiuni ar plana pericolul de scindare.  

"Multe lucruri pe care le doresc unii oponenți politici să se întâmple, pe urmă le dau drept adevăr", a spus el.  

Fluxul de știri
0