Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce dorește să obțină Partidul Democrat în 2020: Formațiunea și-a anunțat prioritățile

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații din Partidul Democrat și-au prezentat prioritățile pentru sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Deputații din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM) s-au întrunit miercuri, 5 februarie, în prima ședință din acest an a grupului parlamentar. Imediat după aceasta, la un briefing, președintele PDM, deputatul, fostul premier Pavel Filip, care a fost însoțit de colegi, a prezentat prioritățile formațiunile pentru sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului.

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Politică
Un fost director SIS, trimis pe banca acuzaților - Iată ce spune procurorul general

Pavel Filip a spus că PDM se află în „opoziție constructivă” și va susține inițiativele pe care le va considera bune ale oricărui partid politic. Reamintim că PDM a sprijinit prin vot, pe 14 noiembrie 2019, instalarea Guvernului condus de Ion Chicu.

PDM dorește „o viață mai bună pentru oameni”, astfel încât consideră prioritar domeniul social-economic și va susține proiecte de lege „care să conducă la creșterea nivelului de viață, educație de calitate, medicină modern, asistență socială”, a declarat Pavel Filip.

Pentru atingerea unui nivel de trai mai bun este nevoie de o economie puternică, a adăugat liderul PDM.

„Vom lucra pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și creșterea economică, așa cum am făcut-o în ultimii ani, și, desigur, că nu putem scăpa din vedere dezvoltarea infrastructurii”, a adăugat Pavel Filip.

De asemenea, printre prioritățile grupului parlamentar PDM se va afla „reforma Justiției și lupta împotriva corupției”, „după cum ni le-am asumat prin Acordul de asociere cu Uniunea Europeană”, a arătat Pavel Filip.

Igor Volnițchi  - Sputnik Moldova
Adevăratul motiv pentru care PDM a votat Guvernul Chicu

PDM va opta în continuare pentru „integrare europeană și relații bune cu alte state”, „rămâne un partid proeuropean” și „consideră că parcursul european al Republicii Moldova este ireversibil” și „singura cale de dezvoltare a țării noastre”, a spus președintele formațiunii.

„Ne dorim în continuare relații bune cu vecinii noștri România și Ucraina și consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite”, a adăugat Pavel Filip.

PDM va mai avea printre priorități „inițiative care vor ajuta la rezolvarea diferendului transnistrean în cadrul statului suveran, independent și integru Republica Moldova”, „pornind de la rezolvarea problemelor cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului”, potrivit liderului PDM.

Pavel Filip a mai declarat că dorința PDM este ca Republica Moldova să dețină „controlul integral asupra frontierelor și deciziilor sale”.    

Fluxul de știri
0