Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multe camere de supraveghere a traficului rutier: Când și unde vor fi instalate

© Sputnik / Miroslav Rotari Camere de supraveghere video trafic auto
 Camere de supraveghere video trafic auto  - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a convocat astăzi o ședință în care s-a discutat despre modernizarea și extinderea sistemului de monitorizare a traficului rutier.

CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. În cadrul ședinței organizate la Guvern, șeful Serviciului Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne, Adrian Șova, a prezentat conceptul de dezvoltare a sistemului de monitorizare a traficului rutier.

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul vrea să fie modernizat sistemul de monitorizare a traficului rutier
Mai multe camere de supraveghere a traficului rutier: Când și unde vor fi instalate - Sputnik Moldova
Premierul vrea să fie modernizat sistemul de monitorizare a traficului rutier

Potrivit proiectului, sistemul de monitorizare existent va fi extins la nivel național în patru etape. Instalarea camerelor de supraveghere în toată țara va dura cel puțin trei ani. Costul proiectului este de aproximativ 237 de milioane de lei.

„Prezentarea este bună și explică comprehensiv raționamentele investiției în sistem și utilitatea lui socială. Trebuie să clarificăm toate aspectele și să trecem la elaborarea unui plan se acțiuni cu termeni clari. Planul trebuie să fie gata în 2 săptămâni”, a declarat Ion Chicu în cadrul ședinței.

Prim-ministrul și-a exprimat speranța că, după implementarea la nivel național a sistemului de monitorizare, șoferii vor deveni mai disciplinați în trafic.

Cameră de supraveghere - Sputnik Moldova
Societate
A instalat camere de supraveghere în propria casă: Ceea ce a surprins l-a lăsat mască

În 2018, în urma unei investiții făcute de Serviciul Tehnologii Informaționale al MAI au fost instalate șase puncte noi de monitorizare a traficului rutier. Acestea au fost dotate cu 15 camere de supraveghere care au capacități funcționale extinse. În doar șase luni după instalarea lor au fost încasate amenzi în valoare de 15 milioane de lei. 

Anul trecut, au fost întocmite 163 mii procese verbale pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere. 54 la sută dintre acestea au fost generate de sistemul automatizat de monitorizare a traficului. În prezent, în Chișinău există camere de supraveghere în 33 de intersecții.

Fluxul de știri
0