Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lupta cu ghețușul de pe străzile din Capitală: Cum au intervenit autoritățile

© Sputnik / Miroslav Rotari ghețuș
 ghețuș  - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe autospeciale au împrăștiat material antiderapant, încă de aseară, pe străzile Capitalei. Cu toate acestea dimineață încă era ghețuș pe drumuri.

CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Încă de aseară, de când a început să ningă ușor, serviciile municipale au ieșit în teren pentru a împrăștia material antiderapant. Starea drumurilor a fost monitorizată atât de pretori, cât și de reprezentanții serviciilor responsabile.

Polei - Sputnik Moldova
Prognoza meteo: Pericol major - Meteorologii mențin codul galben de ghețuș

”La această oră mai sunt trotuare pe care urmează să fi presărat material antiderapant și am cerut să se intervină de urgență. Rog locuitorii să fie atenți atât în trafic, cât și la deplasare pe trotuare, în caz de necesitate apelați serviciile municipale”, a scris Ion Ceban pe Facebook. 

Potrivit primarului, în timpul nopții, dar și spre dimineață au fost antrenate pe străzile municipiului Chișinău, dar și la ieșirile din oraș, 37 de utilaje speciale și au fost presărate 274 de tone de material antiderapant.

Pe cealaltă parte șoferii se plâng că de dimineață se circula cu dificultate prin Capitală. Carosabilul era alunecos, iar accidentele s-au ținut lanț. 

”Este gheață pe drum. Pe străzi nu a fost împrăștiat material antiderapant. Până să ajung în centrul orașului am văzut minim 5 accidente rutiere din cauza condițiilor meteo nefavorabile”, a declarat un taximetrist pentru Sputnik Moldova. 

Potrivit primarului Capitalei, s-a intervenit la curățarea și înlăturarea ghețușului de pe trotuare și din curțile blocurilor fiind antrenate 31 de utilaje speciale. Au fost împrăștiate 4,5 tone de material antiderapant cu ajutorul a 399 de muncitori.

Fluxul de știri
0