Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A murit un deputat din cadrul Blocului ACUM: Mesajul președintelui Parlamentului

© Sputnik / Rodion ProcaParlamentul RM
Parlamentul RM - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A murit deputatul Blocului ACUM Serghei Cataranciuc. Zinaida Greceanîi a transmis un mesaj de condoleanțe familiei îndurerate.

CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei deputatului Blocului ACUM, Serghei Cataranciuc, care a trecut la Domnul la vârsta de 62 de ani.

”Am primit cu profundă tristețe vestea încetării din viață a deputatului Serghei Cataranciuc. Această pierdere însemnată pentru țară ne-a făcut mai săraci cu un om care a educat generații de matematicieni. În acest moment de adâncă tristeţe pentru noi toţi, în numele meu personal și al întregului Parlament adresez sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au preţuit. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, este scris în mesajul președintelui Parlamentului. 

Serghei Cataranciuc, născut pe data de 28 iunie 1957, în regiunea Cernăuți, Serghei Cataranciuc, doctor habilitat în științe matematice, s-a afirmat ca un remarcabil profesor universitar, autor al numeroase lucrări științifice.

A fost laureat al Premiului Național în Domeniul Științei și Tehnicii, laureat al Concursului Național Teza de Doctorat de Excelență, laureat al Premiului Academician Constantin Sibirschi, deținător al Diplomei de Gradul Întâi a Guvernului Republicii Moldova pentru activitate didactico-științifică prodigioasă, profesorul Anului Universitar 2011-2012, diploma pentru merite în pregătirea cadrelor științifice.

Fluxul de știri
0