Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Victorie uriașă a lui Donald Trump! Urmări grave pentru rivalul său!

© REUTERS / Leah MillisU.S. President Donald Trump delivers his State of the Union address to a joint session of the U.S. Congress in the House Chamber of the U.S. Capitol in Washington, U.S. February 4, 2020
U.S. President Donald Trump delivers his State of the Union address to a joint session of the U.S. Congress in the House Chamber of the U.S. Capitol in Washington, U.S. February 4, 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia deschide calea anchetei care îl vizează pe Joe Biden, fost vicepreședinte și principalul candidat democrat la fotoliul prezidențial

BUCUREȘTI, 6 feb - Sputnik, Evan Răutu. După mai mult de un an de tracasări, președintele Donald Trump a fost achitat de senatori  de acuzațiile de abuzul de putere din cazul ”Ucraina – familia Biden”. Reamintim că Trump a fost acuzat de condiționarea unor fonduri destinate Ucrainei de demararea de către Kiev a unei anchete privind afacerile familiei Biden în țara ex-sovietică.

Trump s-a lăudat cu realizările sale în fața Congresului SUA - Sputnik Moldova
Video
Trump s-a lăudat cu realizările sale în fața Congresului SUA
În Senatul dominat de republicani victoria taberei care-l susține pe președinte a fost clară: 52 de membri ai Senatului au votat pentru achitarea lui Trump - și 48 au votat pentru inculparea sa. Republicanul Mitt Romney a votat de asemenea împotriva președintelui Donald Trump.

În ședința de aseară, membrii Senatului Statelor Unite l-au achitat pe Donald Trump și pentru cel de al doilea articol / acuzație - referitor la obstrucționarea Congresului. 53 de senatori votând pentru achitare și doar 47 pentru inculparea președintelui.

Reamintim că, anterior, pe 18 decembrie, Camera Reprezentanţilor, cu majoritate democrată, îl inculpase pe preşedintele Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului.

Decizia de achitare deschide însă calea anchetei care îl vizează pe liderul democrat Joe Biden, fost vicepreședinte și principalul candidat democrat la fotoliul prezidențial.

Familia lui Joe Biden - fratele mai mic și fiul – este implicată în afaceri cu extracția de gaze din Ucraina, în condițiile suspecte; Joe Biden a declarat chiar că a cerut și a obținut schimbarea procurorului general al Ucrainei care începuse să investigheze afacerile firmei fiului său. Deci, ancheta ar putea avea urmări grave asupra lui Biden și a democraților.

”Voi face o declaraţie mâine, la ora 12:00 (17:00 GMT) de la Casa Albă pentru a vorbi despre victoria ţării noastre împotriva acestui 'impeachement' sub formă de mascaradă”, a reacționat Trump pe Twitter.
Fluxul de știri
0