Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât va ține iarna adevărată: Prognoza meteo pentru 7 zile

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Nordul țării a fost acoperit încă de ieri de zăpadă, temperaturile au scăzut considerabil: Cât vor mai ține gerul și ninsorile.

CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Vom avea parte de mai multe zile cu iarnă adevărată, așteptată de altfel de toată lumea. Prognozele meteorologilor trezesc totuși și îngrijorare, astfel că autoritățile vor trebui să dea dovadă de organizare și responsabilitate maximă.

Meteorologii au prognozat pentru joi ninsori în toată țara. Temperaturile vor coborî ziua sub valoarea de zero grade și nu vor urca mai mult de +1..+3 grade Celsius.

Noaptea vom avea vreme geroasă, așa cum nu a mai fost de mult timp. Se vor înregistra minime de -3..-5 grade, dar în zilele următoare gerul se va înteți. Astfel, spre sfârșitul săptămânii, minimele nocturne ar putea coborî și până la -12..-13 grade Celsius.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza vremii pentru următoarele 7 zile
Cât va ține iarna adevărată: Prognoza meteo pentru 7 zile - Sputnik Moldova
Prognoza vremii pentru următoarele 7 zile

Meteorologii spun că ninsorile vor slăbi în intensitate vineri, iar în weekend nu se vor mai înregistra deja precipitații.

Amintim că astăzi mai este în vigoare avertizarea cod galben de condiții meteo complicate. Pe teritoriul țării vor cădea precipitații puternice sub formă de ninsoare (7-17 l/m2), izolat foarte puternice (20-25 l/m2).
Se vor semnala intensificări de vânt în rafale de până la 18-23 m/s, izolat de până la 25 m/s. Va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, ghețuș.

Fluxul de știri
0