Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Planurile autorităților pentru Ziua Victoriei: Ce se va întâmpla cu Memorialul Eternitate

© Sputnik / OsmatescoПразднование Дня Победы в Кишиневе 9 мая 2019
Празднование Дня Победы в Кишиневе 9 мая 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de miniștri a aprobat Planul Național de acţiuni consacrate celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei.

CHIȘINĂU, 6 feb - Sputnik. Guvernul a aprobat componența nominală a grupului care urmează să implementeze planul de acţiuni consacrate celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei.

Întâlnirea veteranilor de război la Tiraspol - Sputnik Moldova
Societate
Marea Victorie: O carte despre Eroii URSS originari din Transnistria, în curs de apariție
Din acest grup fac parte aproape toți membrii Cabinetului de Miniștri, primarul Chișinăului Ion Ceban, președintele Organizaţiei Veteranilor din Republica Moldova Ala Mironic, președintele companiei Teleradio-Moldova Olga Bordeianu și președintele comitetului naţional coordonator „Pobeda” Alexei Petrovici. 

Potrivit inițiativei, vor fi alocate resurse financiare pentru reparația Complexului memorial „Eternitate”. Lucrările vor fi efectuate în conformitate cu devizul de cheltuieli aprobat de Institutul municipal de proiectări ”Chișinăuproiect”.

În ziua de 9 mai, când va fi marcată împlinirea a 75 de ani de la Marea Victorie împotriva Germaniei naziste, un grup de veterani moldoveni va pleca în Federația Rusă, pentru a asista la parada de la Moscova. În capitala Rusiei va ajunge și un contingent al Armatei Naţionale. 

Planul de acțiuni mai prevede restaurarea și amenajarea mai multor complexe memoriale, precum și salubrizarea cimitirelor militare.

Autoritățile vor să implice și tinerii voluntari în procesul de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor. Mai mult, vor fi întreprinse acțiuni de identificare a mormintelor şi de reînhumare a osemintelor ostaşilor căzuţi în cel de-al
Doilea Război Mondial.

Fluxul de știri
0