Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pe alocuri, totuși a nins în Moldova: Ce se întâmplă astăzi – Vine sau nu mai vine urgia?

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима  - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi ninsori slabe în toate regiunile țării, dar și temperaturi scăzute ale aerului nu doar noaptea și nu doar în nordul țării, dar și în raionale de centrul și de sud.

CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Potrivit meteorologilor moldoveni, temperaturile vor coborî astăzi ziua sub valoarea de zero grade - în nord vom avea -5 grad Celsius, în centru -4 și în sud -3 grade Celsius - și nu vor urca mai mult de +1..+3 grade Celsius.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza vremii pentru următoarele 7 zile
Pe alocuri, totuși a nins în Moldova: Ce se întâmplă astăzi – Vine sau nu mai vine urgia? - Sputnik Moldova
Prognoza vremii pentru următoarele 7 zile

Noaptea vom avea vreme geroasă, așa cum nu a mai fost de mult timp. Se vor înregistra minime de -3..-5 grade, dar în zilele următoare gerul se va înteți. Astfel, spre sfârșitul săptămânii, minimele nocturne ar putea coborî și până la -12..-13 grade Celsius.

Ion Șalaru - Sputnik Moldova
Avem suficiente rezerve de apă potabilă în Moldova? Avertismentul specialiștilor
Vom nota că pronosticurile meteorologilor moldoveni nu coincid întocmai cu cele făcute de site-urile internaționale de specialitate, cum ar fi, spre exemplu, weather.com, care nu anunță nici măcar un fulg de nea pentru astăzi în Republica Moldova. Acest site menționează că ninsori slabe ar putea să cadă doar astăzi seara, de la ora 22:00 la ora 23:00, dar, se pare că aceasta nu se va menține prea mult, dat fiind că temperatura aerului, potrivit acestui site, va fi de +1 grad.

© Photo : weatherprognoza meteo weather.com 6 februarie
Pe alocuri, totuși a nins în Moldova: Ce se întâmplă astăzi – Vine sau nu mai vine urgia? - Sputnik Moldova
prognoza meteo weather.com 6 februarie

Vom aminti că Serviciul Meteorologi de Stat a anunțat și pentru ziua de ieri, miercuri, 5 februarie, ninsori slabe – prognoza care nu s-a prea confirmat. Ieri a fulguit nițel, dar foarte slab.

Însă, pe alocuri, tot s-a depus un strat subțire de zăpadă. Iată un scurt videoclip făcut miercuri seara, în codri din raionul Nisporeni.

În final vom menționa că în alți ani am avut temperaturi și mai ridicate în această perioada a anului.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de Stat Extreme termice înregistrate în Chișinău pentru ziua de 6 februarie în perioada 1886-2019
Pe alocuri, totuși a nins în Moldova: Ce se întâmplă astăzi – Vine sau nu mai vine urgia? - Sputnik Moldova
Extreme termice înregistrate în Chișinău pentru ziua de 6 februarie în perioada 1886-2019

Spre exemplu, din 1886 (când a început să fie monitorizată vremea pe teritoriul actualei Republici Moldova) până în prezent, în ziua de 6 februarie, cea mai ridicată temperatură a fost înregistrată în anul 2009, când au fost fixate +13,9 grade Celsius. În același timp, cea mai joasă temperatură a fost înregistrată în anul 1893: -20,3 grade Celsius.

Fluxul de știri
0