Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenționarea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică în legătură cu noul coronavirus

© AP Photo / Ahn Young-joonРабочие дезинфицируют станцию Сусео в Сеуле в расках борьбы с коронавирусам, Южная Корея
Рабочие дезинфицируют станцию Сусео в Сеуле в расках борьбы с коронавирусам, Южная Корея - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Sănătate Publică a prezentat informațiile actualizate privind răspândirea virusului ucigaș din China.

CHIȘINĂU, 6 feb - Sputnik. ANSP a prezentat numărul cazurilor raportate de infectare cu noul coronavirus în lume. Potrivit ultimelor informații, 28.353 de oameni s-au îmbolnăvit, iar 565 au murit din cauza maladiei.

coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
MAEIE: Doi moldoveni au fost plasați în carantină din cauza coronavirus - Detalii

Majoritatea cazurilor de contaminare se înregistrează în China - puțin peste 28 de mii, dar au fost raportate cazuri și în Japonia, Singapore, Thailanda, Coreea de Sud, Australia, Germania, SUA, Malaezia, Vietnam, Franța, Canada, Emiratele Arabe Unite, India, Italia, Rusia și alte țări. 

Răspândirea coronavirusului în lume - harta în timp real>>>

În context, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a prezentat recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru a evita răspândirea coronavirusului. Oamenii sunt îndemnați:

  • să evite călătoriile în țările țările/regiunile în care circulă coronavirusul de tip nou, dacă nu este o necesitate stringentă
  • să evite strâns cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute
  • să se spele frecvent pe mâini, în special după contactul direct cu persoanele bolnave sau cu mediul lor
  • să-și monitorizeze starea de sănătate timp de 14 zile la întoarcerea din țările/regiunile în care circulă Coronavirusul de tip nou.

În data de 31 decembrie 2019, autoritățile chineze au informat Organizația Mondială a Sănătății despre un focar de pneumonie necunoscută la Wuhan, în partea centrală a țării. Experții au identificat agentul patogen al bolii - coronavirus 2019-nCoV.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat urgență publică internațională în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus.

Fluxul de știri
0