Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin a explicat de ce este nevoie de o reformă constituțională

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Центральный федеральный округ
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Центральный федеральный округ - Sputnik Moldova
Abonare
Inițiativa de a propune o serie de amendamente la Constituția Rusiei a fost dictată de viață, de necesitatea unor schimbări, a declarat Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. La o întrevedere cu reprezentanții societății civile în regiunea Vologda, Vladimir Putin a comentat amendamentele propuse la Constituție și a explicat de ce a venit cu această inițiativă.

Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Центральный федеральный округ - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, despre indicatorul maturității unei societăți

„Amendamentele pe care le-am propus, în viziunea mea, sunt dictate de viață. Unii colegi au adresat niște întrebări în acele domenii în care sunt specialiști, ei simt și observă că trebuie întreprins ceva pentru a îmbunătăți situația. La fel e și cu aceste amendamente pe care le-am propus”, a declarat Vladimir Putin.

Șeful statului rus a mai adăugat că în perioada activității sale în calitate de președinte și prim-ministrul, pentru el a devenit evident că unele lucruri „nu funcționează așa cum ar trebui să funcționeze”.

Putin a subliniat că a propus amendamente la textul Constituției nu pentru a-și prelungi împuternicirile.

Potrivit lui, dacă consultarea populară va fi organizată în termenii indicați, aceasta va fi în esență un plebiscit, o voință exprimată de către cetățeni.

“Am făcut această propunere pentru ca prin această manifestare supremă, această exprimare a voinței, să fie adoptate sau nu respectivele amendamente. Dacă vor fi acceptate, atunci nimeni nu va putea spune că ceva nu este în regulă. E o formă supremă a democrației. (...) Însă trebuie în acest fel să prelungim atribuțiile actualului președinte? Cred că nu. Dacă vorbim de alegerea șefului statului, acest lucru trebuie să fie realizat având o alternativă”, a adăugat el.

De asemenea, șeful statului a menționat că îl bucură discuțiile largi din societate pe marginea amendamentelor, pentru că ”cu cât mai mulți oameni vor fi implicați în acest proces, cu atât mai populară va fi Constituția”.

Putin a subliniat că au existat și în trecut amendamente la Constituție și nu există nimic ieșit din comun în această procedură.

În opinia președintelui, examinarea amendamentelor ar putea dura mai bine de trei luni.

Fluxul de știri
0