Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Putin, despre indicatorul maturității unei societăți

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Центральный федеральный округ
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Центральный федеральный округ - Sputnik Moldova
Abonare
Respectul față de generația în vârstă reprezintă unul din indicatorii a maturității unei societăți, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în timpul unei întâlniri cu societatea civilă.

BUCUREȘTI, 23 ian – Sputnik. Atitudinea față de generația mai în vârstă reprezintă un indicator important al maturității unei societăți, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Центральный федеральный округ - Sputnik Moldova
Rusia
Modelul republicii parlamentare în Rusia: Iată ce crede Vladimir Putin
“Dacă ar fi să privim țara, statul, ca o mare familie, atunci e adevărat că, desigur, există un indicator semnificativ al maturității unei societății – respectul față de generația mai în vârstă”, a declarat Putin la o întrevedere cu reprezentanții societății civile, fiind întrebat despre problema creării unui sistem complex de susținere și ajutorare a invalizilor în vârstă care au nevoie de îngrijire.

Șeful statului a amintit fabula lui Lev Tolstoi în care unui bătrân i s-a interzis să stea la masă, fiind trimis să se hrănească în curte. Apoi, părinții, văzând că odrasla lor meșterește ceva, l-au întrebat ce e asta. Copilul a răspuns: “Vă pregătesc o covată pentru voi, când veți fi bătrâni”.

“După asta bătrânul a fost așezat la masă, din câte ținem minte”, a menționat Putin.

Fluxul de știri
0