Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gluma se îngroașă: Cod Roșu de ninsori și viscol în România – Pericol în sudul țării

© Photo : courtesy of: Inspectoratul de Patrulare Viscol
Viscol - Sputnik Moldova
Abonare
Administrația Națională de Meteorologie din România a anunțat avertizare meteorologică de cod roșu într-un șir de județe din sudul și estul țării care se învecinează cu Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Meteorologii români au anunțat avertisment de cod roșu pentru județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea, ultimul învecinând-se cu raioanele Cahul și Cantemir din Republica Moldova.

Medici, viruși - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Îngrozitor: Fenomen periculos pentru omenire – Cei mai vechi viruși revin la viață
Potrivit acestei avertizări, în noaptea de astăzi spre mâine (05 februarie, ora 22:00 - 06 februarie, ora 08:00)în cele cinci județe de peste Prut se vor produce intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85...90 km/h, viscol, vizibilitate fiind redusă semnificativ.

Cod roșu a mi fost anunțat și pentru alte cinci județe din centrul și sudul României: Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău. Acolo va viscoli și mai puternic. Și anume, în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100...120 km/h.

Vom menționa că și meteorologii moldoveni au anunțat pentru astăzi ploi, ninsori puternice și foarte puternice, troiene, ghețuș, polei, chiciură, care se va depune pe crengi și firele electrice, fără a anunța însă avertizare de cod roșu.

Iată ce ne așteaptă: Ploaie și ninsori puternice: Salvatorii și polițiștii, în alertă  - Sputnik Moldova
Iată ce ne așteaptă: Ploi, ninsori și troiene: Salvatorii și polițiștii, în alertă
Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 05-06 februarie 2020, sunt prevăzute condiții meteorologice nefavorabile. Pe teritoriul întregii țări vor cădea precipitații sub formă de ploaie, cu trecere în ninsori puternice (7 - 17 l/m2), izolat foarte puternice (20 - 25 l/m2). Izolat, pe firele electrice și crengile copacilor se va depune zăpadă și chiciură.

Angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova nu au anunțat deocamdată o situație meteorologică mai dificilă pentru sudul și sud-estul țării.

Fluxul de știri
0