Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce riscă șoferii care nu au depus graficele de încadrare pe categorii de confort - Detalii

Abonare
Secretarul de stat al Ministrului Economiei și Infrastructurii, Iulian Postică, a susținut astăzi un briefing de presă în cadrul căruia a vorbit despre progresele privind încadrarea pe categorii de confort a mijloacelor de transport pasageri.

Potrivit secretarului de stat Iulian Postică, până în data de 3 februarie, 232 de operatori de transport rutier au depuse la Agenția Națională Transport Auto (ANTA), grafice eșalonate privind clasificarea pe categorii de confort, iar 88 de operatori au confirmat că urmează să depună graficele până la sfârșitul acestei săptămâni. Ca urmare, 2232 autobuze și autocare vor fi supuse verificărilor corespunderii categoriilor de confort. În conformitate cu planul de acțiuni, transportul va fi supus verificărilor până în luna octombrie a anului curent.

Potrivit datelor din registrul operatorilor de transport rutier, sunt înregistrate 6 095 de autobuze și autocare, dintre care circa 3200 sunt antrenate la deservirea rutelor incluse în programele de transport rutier în trafic interraional și raional.

În prezent sunt autorizate să efectueze încadrarea pe categorii de confort 24 de stații de inspecție tehnică periodică, amplasate la Chișinău, Bălți, Briceni, Comrat, Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Orhei, Cahul, Călărași, Nisporeni, Hâncești, Telenești, Soroca.

Protest transportatori, 09 octombrie 2019  - Sputnik Moldova
Societate
Ce spune Igor Dodon despre majorarea tarifelor la transport în Chișinău
Totodată, pentru executarea prevederilor ordinului Ministerului Economiei și Infrastructurii cu privire la aprobarea condițiilor minime de clasificare pe categorii de confort a autobuzelor și autocarelor, în vederea includerii acestora în programele de transport rutier raionale și interraional, ANTA a ajustat sistemul informațional automatizat Autotest, prin care se duce evidența în timp real a fiecărui vehicul care efectuează o inspecție tehnică periodică și clasificare pe categorii de confort.

În privința operatorilor de transport rutier care nu au depus grafice de încadrare pe categorii de confort, ANTA va sesiza administrația Gărilor auto privind sistarea activității vehiculelor pe rute regulate administrate operatorilor de transport rutier nominalizați. Astfel, reluarea activității va fi posibilă doar după prezentarea certificatului de încadrare pe categorii de confort eliberat de ANTA.

Fluxul de știri
0