Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aniversarea a 75-a a Victoriei: cum va participa la eveniment regiunea transnistreană

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaВетеран Великой Отечественной войны Ростислав Дмитриевич Битянов наносит надпись на стену Рейхстага в историко-художественной панораме "Битва за Берлин"
Ветеран Великой Отечественной войны Ростислав Дмитриевич Битянов наносит надпись на стену Рейхстага в историко-художественной панораме Битва за Берлин - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul întrevederilor a mai fost discutată perspectiva lărgirii colaborării interparlamentare și participarea Transnistriei în cadrul marșului ștafetă "Măreața Noastră Victorie".

CHIȘINĂU, 5 feb – Sputnik. Regiunea transnistreană va participa la acțiunile dedicate aniversării a 75-a a Zilei Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei anunțate de Federația Rusă. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul vizitei la Moscova deputaților din regiunea transnistreană. Delegația transnistreană a participat la Colocviul "Marea Victorie: moștenirea și moștenitorii", eveniment arondat sărbătorii Nașterii Domnului. Membrii delegației transnistrene au avut întrevederi cu deputați și senatori ruși, dar și cu reprezentanții mai multor ministere a Guvernului Federației Ruse.

Заседание ПАСЕ  - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a anunțat la APCE cum va fi marcată aniversarea a 75-a a Victoriei la Chișinău
"Tema principala a discuțiilor – organizarea educației militare și patriotice a tinerilor (inclusiv a celor din Transnistria), formarea sensurilor și a valorilor în păstrarea memoriei istorice și a mândriei pentru Marea Victorie", a precizat serviciul de presă al parlamentului transnistrean.

În cadrul întrevederilor a mai fost discutată perspectiva lărgirii colaborării interparlamentare și participarea Transnistriei în cadrul marșului ștafetă "Măreața Noastră Victorie".

Așa cum a menționat președintele parlamentului local din stânga Nistrului, Alexandr Lornușov, în cadrul vizitei s-a ajuns la înțelegerea privind necesitatea elaborării unei programe de stat dedicate cele de-a 75-a aniversări a Marii Victorii, care ar conține acțiuni și proiecte concrete privind educarea tinerilor din Transnistria.

Mai multe detalii aflați pe ru.sputnik.md.

Fluxul de știri
0