Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacții exagerate în privința coronavirusului: China îndeamnă la calm

© AFP 2024 / Hector RetamalОхранник отеля в маске в китайском городе Ухань
Охранник отеля в маске в китайском городе Ухань  - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile chineze anunță că rata mortalității cauzate de coronavirus este în prezent de doar 2,1 la sută și se pronunță împotriva răspândirii stării de panică.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. China înțelege măsurile raționale și necesare pe care unele țări le iau pentru a controla răspândirea noului tip de coronavirus, dar se opune unor reacții excesive și răspândirii stării de panică, a declarat ministrul chinez de externe, Wang Yi, într-o conversație telefonică cu omologul său iranian Mohammad Javad Zarif, informează RIA Novosti.

"După o vizită în China, șeful OMS a lăudat măsurile de urgență întreprinse de China. De asemenea, reprezentantul organizației a declarat că nu aprobă restricțiile internaționale inutile privind călătoriile și comerțul cu China. Înțelegem măsurile rezonabile și necesare pe care unele țări le-au luat pentru control (împotriva răspândirii bolii - Ed.), dar ne opunem unei reacții excesive și acțiunilor care provoacă panică", a spus Wang Yi, ale cărui cuvinte sunt citate pe site-ul Ministerului Chinez de Externe.

Человек в маске смотрит на модель коронавируса SARS в мэрии в Тайбэе - Sputnik Moldova
Societate
Doi moldoveni blocați în orașul chinez infectat de coronavirus: Ce face MAEIE
Potrivit oficialului, "China va continua să informeze țările din întreaga lume, va respecta principiile deschiderii și transparenței, va consolida cooperarea și va asigura securitatea regională și globală în domeniul sănătății publice".

Ministrul de Externe a subliniat că, datorită eforturilor Chinei, rata mortalității cauzate de coronavirus în țară se menține în prezent la 2,1%, ceea ce este mult mai puțin decât în ​​cazul altor focare de boli infecțioase. Această cifră este semnificativ mai în comparație cu rata mortalității de 17,4% în cazul gripei de tip H1N1 din 2009, care a fost în Statele Unite ale Americii.

Fluxul de știri
0