Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a discutat astăzi cu directorul SIS – Video

© Photo : Facebook / Dodon IgorПрезидент Молдовы Игорь Додон и глава СИБ Александр Есауленко
Президент Молдовы Игорь Додон и глава СИБ Александр Есауленко - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a avut o întrevedere cu directorul Serviciului de Informații și Securitate. Discuția a vizat activitatea instituției în 2020, situația internă și riscurile la adresa securității.

CHIȘINĂU, 4 feb – Sputnik. Președintele Igor Dodon a avut marți, 4 februarie, o întrevedere de lucru cu directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova, Alexandru Esaulenco.

„Am discutat mai multe chestiuni legate de activitatea instituției, planurile și prioritățile acesteia pentru anul curent. Am vorbit și despre situația internă din țara noastră, inclusiv riscurile la adresa securității naționale”, a scris șeful statului pe Facebook.

Conducerea SIS, prezentată corpului de ofițeri - Sputnik Moldova
Societate
Sute de petiții expediate la SIS: Ce-i deranjează pe moldoveni
Președintele Igor Dodon a convocat pe 21 ianuarie Consiliul Suprem de Securitate (CSS). Pe agenda ședinței au figurat patru chestiuni de importanță majoră, potrivit șefului statului: combaterea migrației unor cetățeni străini către țări din UE prin tranzitarea Republicii Moldova, modalitățile de reziliere a contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău către „Avia Invest”, nerespectarea angajamentelor investiționale de către compania care a privatizat „Air Moldova”, situația infracțională și, în special, crimele grave.

În discursul rostit pe 29 ianuarie în ședința plenară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Igor Dodon a spus că cea mai mare amenințare la adresa securității Republicii Moldova este una internă – corupția, iar combaterea acestui flagel se află constant pe agenda Consiliului Suprem de Securitate (CSS), pe care-l prezidează. 

Fluxul de știri
0