Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Epidemia se extinde: Se moare pe capete în China din cauza coronavirusului

© AFP 2024 / Nicolas AsfouriКитаянка в защитной маске
Китаянка в защитной маске - Sputnik Moldova
Abonare
Coronavirusul ucigaș se răspândește cu repeziciune în China, unde s-a declanșat focarul infecției. Bilanțul persoanelor răpuse de epidemie a crescut simțitor într-o singură zi.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Lumea întreagă este în alertă din cauza epidemiei provocate de coronavirusul ucigaș. Potrivit ultimelor informații, 20.438 s-au îmbolnăvit, iar 425 de oameni au murit din cauza maladiei, anunță RIA Novosti.

Долларовая купюра прикреплена к монитору компьютера трейдера на Ньюркской фондовой бирже - Sputnik Moldova
Bursele din China se prăbușesc: Cum afectează coronavirusul economia acestei țări
 Datele sunt îngrijorătoare, având în vedere că ieri erau 17.205 persoane infectate, iar numărul morților era de 361. Mai mult, 23.214 oameni sunt suspectați de infectare cu coronavirus. Peste 171 de mii de oameni, care au intrat în contact cu persoanele bolnave, sunt monitorizate. 2788 de pacienți se află în stare gravă, iar 632 au fost externați după ce s-au vindecat. 

Majoritatea persoanelor infectate sunt cetățeni ai Chinei, dar s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire și în Rusia, Spania, Italia, Franța, Germania, Finlanda, India, Coreea de Sud, Cambodgia, Emiratele Arabe Unite, Japonia, SUA, Sinagapore, Thailanda, Canada, Nepal, Vietnam, Australia, Malaezia, Sri Lanka și Filipine. 

În data de 31 decembrie 2019, autoritățile chineze au informat Organizația Mondială a Sănătății despre un focar de pneumonie necunoscută la Wuhan, în partea centrală a țării. Experții au identificat agentul patogen al bolii - coronavirus 2019-nCoV.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat urgență publică internațională în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus.

Fluxul de știri
0