Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Diagnosticarea coronavirusului: Rusia donează țărilor UEEA și CSI echipamente necesare

© REUTERS / WEIBO / THE CENTRAL HOSPITAL OF WUHAN Медицинский персонал больницы в Ухане, Китай
Медицинский персонал больницы в Ухане, Китай - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Rusă a donat țărilor membre ale Uniunii Economice Eurasiatice și CSI echipamente pentru diagnosticarea noului coronavirus 2019-nCoV.

CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Echipamentele donate de Rusia au fost dezvoltate de Instituția bugetară federală Centrul Științific de Stat de Virusologie și Biotehnologie „Vector” al Rospotrebnadzor, transmite RIA Novosti.

Potrivit sursei citate, sisteme rusești de diagnosticare a coronavirusului au fost trimise în Armenia, Belarus, Kazahstan și Uzbekistan.

"Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației, în scopul sprijinirii statelor UEE și CSI pentru a preveni importul și răspândirea noilor infecții cu coronavirus, donează țărilor partenere echipamente de diagnosticare de laborator pentru noul coronavirus 2019-nCoV, dezvoltate de Centrul științific de stat de virusologie și biotehnologie „Vector” al Rospotrebnadzor”.

Echipamente urmează să fie livrate și în Kârgâzstan și Tadjikistan.

"Livrarea sistemelor de testare către țările din regiunea eurasiatică se realizează în cadrul implementării de către Rospotrebnadzor, cu sprijinul Guvernului Federației Ruse, a măsurilor pentru sprijinirea statelor vecine în consolidarea capacității de combatere a amenințărilor cu boli infecțioase", precizează Serviciul federal printr-un comunicat.

Человек в маске смотрит на модель коронавируса SARS в мэрии в Тайбэе - Sputnik Moldova
Societate
Doi moldoveni blocați în orașul chinez infectat de coronavirus: Ce face MAEIE
Autoritățile ruse subliniază că această cooperare în domeniul combaterii epidemiilor, care presupune furnizarea gratuită de mijloace moderne de diagnostic și prevenire a infecțiilor, va contribui la protejarea sănătății publice în spațiul eurasiatic.

În data de 31 decembrie 2019, autoritățile chineze au informat Organizația Mondială a Sănătății despre un focar de pneumonie necunoscută la Wuhan, în partea centrală a țării. Experții au identificat agentul patogen al bolii - coronavirus 2019-nCoV. Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China a depășit 17,2 mii. 361 de oameni au murit din cauza maladiei. Peste 100 de persoane s-au îmbolnăvit în afara Chinei, iar una dintre ele murit. Organizația Mondială a Sănătății a declarat urgență publică internațională în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus.

Fluxul de știri
0