Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rusia are un plan de luptă cu coronavirusul – detalii

© AP Photo / Ahn Young-joonРабочие дезинфицируют станцию Сусео в Сеуле в расках борьбы с коронавирусам, Южная Корея
Рабочие дезинфицируют станцию Сусео в Сеуле в расках борьбы с коронавирусам, Южная Корея - Sputnik Moldova
Abonare
Coronavirusul 2019-nCoV a fost inclus în lista bolilor deosebit de periculoase, ceea ce îi va permite guvernului rus să ia un șir de măsuri radicale.

CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Prim-ministrul Federației Ruse, Mihail Mișustin, a semnat planul național de luptă cu răspândirea noului coronavirus, informează RIA Novosti.

”Au fost întreprinse toate măsurile necesare, activează un centru de comandă operativ, situația este sub control”, a declarat el în cadrul ședinței operative cu vicepremierii.

Este vorba în particular de faptul că noul coronavirus 2019-nCoV a fost inclus în lista bolilor deosebit de periculoase, ceea ce va permite deportarea străinilor infectați, dar și luarea măsurilor de izolare și carantină.

Проверка пассажиров в аэропорте китайского города Ухань - Sputnik Moldova
Societate
Noi detalii în cazul moldovenilor blocați în China din cauza coronavirusului

Șeful Cabinetului de Miniștri a adăugat că actualmente persoanele depistate cu coronavirus sunt izolate, iar medicii le acordă ajutorul necesar.

”În Rusia există în prezent toate medicamentele și mijloacele de protecție necesare.

Este important ca oamenii să fie asigurați în deplină măsură cu acestea și, evident, ca prețurile în farmacii să rămână la nivelul precedent. Acest lucru va fi urmărit de Serviciul federal Antimonopol și Serviciul federal de supraveghere în domeniul sănătății ”Roszdravnadzor”, a conchis Mișustin.

În data de 31 decembrie 2019, autoritățile chineze au informat Organizația Mondială a Sănătății despre un focar de pneumonie necunoscută la Wuhan, în partea centrală a țării. Experții au identificat agentul patogen al bolii - coronavirus 2019-nCoV.

Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China a depășit 17,2 mii. 361 de oameni au murit din cauza maladiei. Peste 100 de persoane s-au îmbolnăvit în afara Chinei, iar una dintre ele murit. Organizația Mondială a Sănătății a declarat urgență publică internațională în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus.

Fluxul de știri
0