Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul moldovenilor blocați în China din cauza coronavirusului

© AP Photo / Dake KangПроверка пассажиров в аэропорте китайского города Ухань
Проверка пассажиров в аэропорте китайского города Ухань - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre situația celor doi cetățeni ai Republicii Moldova blocați în epicentrul focarului de coronavirus.

CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Unul dintre cei doi cetățeni moldoveni aflați în epicentrul epidemiei de coronavirus, a fost evacuat duminică. 

Potrivit unui comunicat al MAEIE, cetățeanul moldovean a fost transportat cu un avion charter francez în orașul Istres din Franța.

Девушка в медицинской маске в районе Чайна-таун в Лондоне - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirusul, subiect de discuție la Guvern: Autoritățile spun ce se întâmplă în Moldova

„La aterizare pe teritoriul francez, toți pasagerii aeronavei au fost plasați în carantină pentru circa 15 zile. La încheierea perioadei de carantină, cetățeanul Republicii Moldova va putea părăsi Franța pentru a-și continua drumul către țară, dacă nu va prezenta simptome ale infecției”, precizează serviciul de presă al Ministerului de Externe.

În China rămâne deocamdată blocată și o cetățeană a Republicii Moldova, căsătorită cu un chinez. Femeia este cazată în provincia Hubei și va putea pleca spre Statele Unite, acolo unde locuiește, doar după reluarea zborurilor internaționale.

Poșta Moldovei: Măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului prin colete>>>

MAEIE informează că Ambasada Republicii Moldova la Beijing ține legătura în permanență cu autoritățile chineze, pentru a facilita procedurile de părăsire a Chinei de către ceilalți moldoveni aflați în această țară, care și-au exprimat dorința de a pleca din acest stat.

Cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul Republicii Populare Chineze, care au nevoie de asistență consulară pot contacta autoritățile la numărul de telefon +𝟖𝟔𝟏𝟎𝟔𝟓𝟑𝟐𝟓𝟒𝟗𝟒 sau prin e-mailul 𝐛𝐞𝐢𝐣𝐢𝐧𝐠@𝐦𝐟𝐚.𝐦𝐝. Este deschisă și o linie telefonică de urgență +𝟖𝟔𝟏𝟖𝟓𝟏𝟑𝟐𝟗𝟐𝟎𝟎𝟓. 

Fluxul de știri
0