Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu: Prețurile la carburanți vor fi plafonate din nou de către ANRE

© AFP 2024 / RONALDO SCHEMIDTАЗС
АЗС - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri urmează să aprobe un proiect de lege privind modificarea legislației privind plafonarea prețurilor la carburanți.

CHIȘINĂU, 2 feb – Sputnik. Prețurile la carburanți vor fi plafonate din nou de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Un proiect de modificare a legii urmează a fi aprobat în scurt timp de Guvernul Republicii Moldova.

Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova
Cât de justificate sunt majorările la carburanți – Ce spun ANRE și Consiliul Concurenții

În cadrul raportului săptămânal prezentat de premierul Ion Chicu pe pagina sa de Facebook, acesta spune că revenirea la plafonarea de către ANRE a prețurilor la carburanți se datorează „analizei efectuate în cadrul Grupului guvernamental de monitorizare a prețurilor, instituit la recomandarea Președintelui țării”.

De precizat, acum două săptămâni, mai multe benzinării au afișat prețuri majorate la carburanți, în medie cu 70 de bani pentru benzină și motorină, iar la gazul lichefiat cu un leu. Totodată, zilele trecute prețurile au scăzut în medie cu 25 de bani.

Amintim, după aprobarea noii metodologii de către ANRE în martie 2019, petroliștii stabilesc individual prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, fără să depășească rata de rentabilitate anuală de 10%. Anterior, prețurile plafon la benzină și motorină era stabilit odată la două săptămâni de Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică.

Fluxul de știri
0