Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alimentație gratuită în școli: Ce spune prim-ministrul Chicu

© Sputnik / Андрей Стенин / Accesați arhiva multimediaШкольный обед
Школьный обед - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ședinței săptămânale de lucru a președintelui țării cu prim-ministrul și președintele Parlamentului a fost abordată și chestiunea alimentației elevilor în școli.

CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Elevii claselor primare și gimnaziale ar putea fi alimentați gratuit în instituțiile de învățământ. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Ion Chicu, după ședința  săptămânală de lucru cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi.

Punct de inspecție ANSA în Vama Leușeni - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenilor li s-a interzis să importe câteva produse alimentare: Pericol de gripă aviară

Premierul precizează că Guvernul urmează să prezinte în scurt timp calculele respective, astfel încât toți elevii din clasele I-a – IX-a să fie alimentați din contul statului.

„În afară de datoria sfântă ca noi să le asigurăm sănătate este și această imunitate, care trebuie sporită”, a menționat, Ion Chicu.

Chicu a mai spus că sursele financiare necesare vor fi alocate de stat cu contribuția autorităților publice locale.

În prezent, de alimentație gratuită beneficiază doar elevii din clasele primare. Primesc un dejun gratuit și elevii claselor a V – IX-a, care provin din familii social vulnerabile.

Fluxul de știri
0