Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenilor li s-a interzis să importe câteva produse alimentare: Pericol de gripă aviară

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPunct de inspecție ANSA în Vama Leușeni
Punct de inspecție ANSA în Vama Leușeni - Sputnik Moldova
Abonare
A fost restricționat temporar importul de carne de păsări și de ouă din regiunea Vinnița, Ucraina, unde a izbucnit un focar de gripă aviară. Autoritățile doresc să împiedice răspândirea virusului pe teritoriul Republicii Moldova.

Куриные яйца - Sputnik Moldova
De ce Moldova nu exportă ouă și carne în UE: Ce face Guvernul și ce cred experții
CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a restricționat temporar, din 24 ianuarie, importul păsărilor de curte, al păsărilor ținute în captivitate sau al altor păsări, precum și al produselor și subproduselor obținute de la acestea provenite din regiunea Vinnița, Ucraina.

Restricția a fost necesară ca măsură specială de protecție împotriva introducerii și răspândirii gripei aviare pe teritoriul Republicii Moldova.

În regiunea ucraineană Vinnița a fost constatat un focar de gripa aviară înalt patogenă - de tipul A, subtipul H5, a precizat ANSA.

Din cauza pericolului de gripă porcină africană, cetățenii au fost avertizați anterior de ANSA să nu încerce să introducă pe teritoriul Republicii Moldova produse alimentare din carne de porc din țările vecine, pentru că acestea vor fi confiscate la frontieră și distruse.

Fluxul de știri
0