Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sistemele de rachetă S-500 vor intra în dotarea armatei ruse în 2020

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Accesați arhiva multimediaSystèmes de missiles sol-air S-400 Triumph
Systèmes de missiles sol-air S-400 Triumph - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Noile sisteme de rachetă S-500 „Prometei” vor intra în dotarea armatei ruse în anul 2020, anunță viceministrul Apărării Alexei Krivoruchko.

CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. În anul 2019, în Rusia au avut loc testări ale celor mai noi rachete pentru sistemul S-500 “Prometei”, a anunțat viceministrul rus al Apărării Alexei Krivoruchko.

Мевлют Чавушоглу / Mevlüt Çavuşoğlu, ministrul de externe al Turciei - Sputnik Moldova
Turcia propune includerea S-400 în sistemul de apărare al NATO

“Există o convingere fermă că noul sistem va putea intra în dotarea forțelor armate în anul 2020”, a declarat oficialul rus.

Mai devreme, presa anunțase că testările prealabile ale sistemului „Prometei” au fost stabilite pentru anul 2020, acestea urmând să între în dotarea armatei în 2025.

S-500 aparțin unei noi generații ale sistemelor de rachetă “sol-aer” și reprezintă un sistem cu o acțiune de rază lungă și capacitate de interceptare la altitudini mari, cu un potențial sporit de apărare antirachetă.

Astfel, sistemul poate lovi rachete balistice și poate intercepta obiecte din spațiul cosmic apropiat (aproximativ la 100 de kilometri de suprafața pământului).

Fluxul de știri
0