Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanțul expoziției „Fabricat în Moldova”: Iată ce zic producătorii - Video

Abonare
Cea mai mare expoziție națională a producătorilor autohtoni și-a închis ușile. După cinci zile de târg a venit timpul pentru bilanțuri.

Producători din întreaga țară din domeniul industriei alimentare, vitivinicole, industriei mobilei, industriei ușoare, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari, și-au prezentat produsele în cadrul expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, organizată în perioada 29 ianuarie – 2 februarie.

Iurie Ușurelu - Sputnik Moldova
Mai multă calitate și o mai bună promovare la expoziția ”Fabricat în Moldova” din 2020

Scopul evenimentului care în acest an a ajuns la cea de-a XIX-a ediție este de a unifica forțele reprezentanților administrației publice, comunității de afaceri și organizațiilor obștești în susținerea produselor autohtone.

Igor Golban participă la „Fabricat în Moldova de mai mulți ani. Este pentru prima dată însă când produsul cu care participă deține certificat Eco, o noutate pentru ediția din acest an a expoziției.

„Toți clienții noștri ne-au găsit aici. Ne-am făcut foarte mulți clienți noi, iar asta ne bucură. Vânzările au fost peste așteptările noastre. A fost foarte multă lume. La cel mai înalt nivel a fost organizat, organizare de nota zece. Noi am participat la ultimele șapte, opt ediții, dar cea din acest an a fost foarte reușită și suntem foarte mulțumiți”, ne-a povestit producătorul.

Parafina prinde formă și culoare în mâinile Angelei Cârchilan, producătoru de lumânări decorative din Nisporeni. Aceasta spune că participarea la expoziție îi oferă oportunități de a face cunoștință cu clienți noi, dar și de a găsi parteneri de afaceri noi.

„Vizitatori foarte mulți, foarte aglomerat, bucură ochiul că lumea vine și ne apreciază produsele”, a povestit pentru Sputnik Moldova Angela Cârchilan. .

Pentru prima dată în istoria expoziției-târg a fost instalat un stand colectiv al antreprenorilor din România și din Republica Bașkortostan, Federația Rusă. Totodată, expoziția a inclus Forumul Internațional de Afaceri „Moldova 2020 – formarea viitoarei cooperări internaționale de afaceri”, care a reunit peste 200 de întreprinderi din Republica Moldova, dar și din state precum România, Belgia, Ungaria, Italia, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Federația Rusă, Turcia, Israel, Georgia.

Expoziția națională „Fabricat în Moldova” este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0