Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Contrabanda cu zahăr lovește în producătorii autohtoni: Ce vrea să facă Guvernul

© Photo : Facebook / Ion PerjuMinistrul Agriculturii, în vizită la fabrica de zahăr din Drochia
Ministrul Agriculturii, în vizită la fabrica de zahăr din Drochia - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Agriculturii, Ion Perju, spune că este decis să pună capăt comercializării ilegale a zahărului, proces care afectează producătorii autohtoni.

CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Guvernul intenționează să pună capăt comercializării ilegale de zahăr și să identifice mecanisme de obținere a cotelor de export pentru zahărul autohton. Declarația a fost făcută de ministrul Agriculturii, Ion Perhu, în cadrul vizitei de lucru în raionul Drochia.

”Ne asumăm angajamentul ca în perioada imediat următoare să întreprindem acțiuni concrete de stopare a comerțului ilegal de zahăr, importat ilegal și să identificăm mecanismele de obținere a cotelor la exportul zahărului autohton pe piețe alternative”, a scris Perju pe pagina sa de Facebook.

Radu Mudreac - Sputnik Moldova
Important pentru producători: Ce se întâmplă cu TVA-ul în agricultură în 2020
Ministrul s-a arătat ”profund impresionat” de dotarea tehnică a fabricii de zahăr din Drochia, (filială a companiei „Südzucker Moldova”), în special centrala de cogenerare, ce funcționează pe biogazul din borhot de sfeclă de zahăr.

Precizăm că, începând cu 1 ianuarie 2020, Federația Rusă a extins lista categoriilor de mărfuri moldovenești care pot fi exportate fără taxe vamale.

Este vorba despre carnea de bovină, semințele de floarea soarelui, zahăr, spirt etilic și mobilă.

Fluxul de știri
0