Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Centrul de Excelență din Țaul va fi modernizat - detalii

© Photo : Facebook / Ion PerjuCentrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul
Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul - Sputnik Moldova
Abonare
Condițiile de activitate în cadrul Centrului de Excelență și Tehnologii în Agricole din Țaul vor fi mai bune.

CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Centrul de Escelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din locaitatea Țaul, raionul Dondușeni va fi modernizat. Discuții în acest sens au avut loc ieri, în cadrul vizitei ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, cu administrația Centrului.

Laborator - Sputnik Moldova
Societate
Laboratoare moderne în școlile din Moldova: Iată cum vor fi dotate acestea

Astfel, pentru perioada următoare s-a decis elaborarea unui concept ce presupune edificarea  unei clădiri noi în care să fie amenajate laboratoarele de horticultură și o cantină.

Laboratoarele și aulele de instruire practică a elevilor vor fi dotate cu echipamente de ultimă generație în vederea ralierii centrului de excelență la standardele de calitate ale Uniunii Europene. Vor fi procurate utilaje și tehnică horticolă pentru a acoperi întreaga arie curriculară de predare a disciplinelor adiacente. Este preconizată și construirea unor spații de conservare la rece și procesare a fructelor și pomușoarelor, informează serviciul de presă al MADRM.

Ministrul a reiterat necesitatea investițiilor capitale ce au drept scop îmbunătățirea calității pregătirii elevilor în această instituție de învățământ profesional tehnic.

Proiectul va fi realizat în cadrul proiectului „Livada Moldovei” și cu suportul Băncii Europene de Investiții.

Fluxul de știri
0