Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Laboratoare moderne în școlile din Moldova: Iată cum vor fi dotate acestea

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaLaborator
Laborator - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe școli din Republica Moldova vor beneficia de suport financiar pentru modernizarea laboratoarelor din instituții.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Laboratoarele din 160 de școli din țară vor fi dotate cu echipament modern. Este vorba, în special, de laboratoarele de fizică, chimie și biologie.

Banii pentru modernizarea laboratoarelor școlare vor fi oferiți de Banca Mondială, în cadrul proiectului implementat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării „Reforma Învățământului în Moldova”.

școală - Sputnik Moldova
Educație
Câte școli din Moldolva vor fi închise în anii următori: Răspunsul ministrului Educației

Cele 160 de instituții au fost selectate din numărul celor 270 de școli raionale care au participat la concurs.

Potrivit reprezentanților MECC, „prioritate au avut instituțiile de învățământ care se află în localitățile cu perspectivă demografică și oferă un mediu prietenos copiilor”.

Astfel, instituțiile respective trebuie să dispună de cabinete specializate pentru fizică, chimie și biologie, iar numărul de elevi nu trebuie să fie mai mic de 400.

Schimbare importantă pentru directorii de școli: Intrată în vigoare din această săptămână>>>

Asigurarea celor 160 de instituții selectate urmează să se facă până la începerea noului an de studii. De asemenea, vor fi instruite cadrele didactice care vor utiliza acel echipament. În total, se preconizează a fi instruiți aproximativ 500 de profesori de fizică, chimie și biologie.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este implementat în perioada 2013-2022. Bugetul total al Proiectului este de 50 de milioane de dolari, oferiți în calitate de împrumut preferențial de Banca Mondială.

Fluxul de știri
0