Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din istoricul „Fabricat în Moldova”- câți antreprenori au participat la prima ediție

© SputnikКуку
Куку - Sputnik Moldova
Abonare
Primul președinte al Camerei de Comerț și Industrie din Moldova Gheorghe Cucu a vorbit despre organizarea în anul 2002 a primei ediții „Fabricat în Moldova”. El spune că în cadrul acelei ediții au participat doar 20 de antreprenori.
Din istoricul expoziției „Fabricat în Moldova”- de la 20 la 460 de antreprenori

Gheorghe Cucu a declarat pentru Sputnik Moldova că de la an la an edițiile „Fabricat în Moldova” au cunoscut o dezvoltare. Prima expoziție „Fabricat în Moldova” a avut loc în anul 2002, iar la ea au participat doar 20 de agenți economici.

Ион Пержу - Sputnik Moldova
Ministrul Agriculturii, Ion Perju, despre expoziția ”Fabricat în Moldova”
 „Camera de Comerț și Industrie abia se formase, după ce în anul 1999 a fost adoptată legea privind constituirea acestei instituții. În 2002 a avut loc primul congres de constituire și atunci ne-am gândit să desfășurăm o expoziție națională pentru promovarea produselor moldovenești. La prima ediție, care a avut loc la Palatul Național, au participat 20 de antreprenori”, a declarat Gheorghe Cucu.

El  a mai spus că la ora actuală expoziția „Fabricat în Moldova” nu include numai activități expoziționale, dar este și o platformă de discuții între sectorul public și cel privat, totodată are și o importanță regională. Totuși, spune Gherghe Cucu, puțini cetățeni din Moldova cunosc despre potențialul economic al statului nostru.

„Chiar dacă trăim într-o lume a informatizării și globalizării, oamenii din Moldova cunosc puțin despre potențialul și posibilitățile de producere a economiei moldovenești”, a punctat Gherghe Cucu.

La actuala ediție „Fabricat în Moldova” participă peste 460 de antreprenori autohtoni. Ediția curentă a expoziției „Fabricat în Moldova” include un stand colectiv reprezentat de antreprenori din România și Republica Bașkortostan, Federația Rusă.

Fluxul de știri
0