Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chicu la Digital Future of Global Economy: Guvernul vrea digitalizarea serviciilor publice

© Sputnik / Тимур БатыршинЦифровой форум ЕАЭС
Цифровой форум ЕАЭС - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Premierul Ion Chicu pledează pentru digitalizarea serviciilor publice și consideră că aplicarea elementelor de inteligență artificială vor asista tot mai mult procesul de luare a deciziilor.

CHIȘINĂU, 31 ian - Sputnik. Premierul Chicu a participat, în Almatî, la Forumul „Digital Future of Global Economy”, unde au fost discutate perspectivele și efectele evoluției procesului de digitalizare și construcția interacțiunii între elementele de Inteligență Artificială (AI) și bazele mari de date (Big Data), importanța creării infrastructurii informaționale și promovarea tehnologiilor, precum și soluționarea problemelor în acest domeniu.

Школьники читают книги в библиотеке - Sputnik Moldova
Educație
Ecranele sunt otrăvitoare: Magnații din Silicon Valley, despre gadget-urile digitale

În discursurile lor, șefii guvernelor au vorbit despre domeniile care au reușit să determine progrese, printre care facturarea și evidența fiscală, procesarea operațiunilor medicale, automatizarea serviciilor publice și multe altele.

În mesajul său, Ion Chicu a menționat intenția Guvernului Moldovei de a digitaliza serviciile publice pentru a simplifica accesul și a elimina corupția. Evoluția și aplicarea elementelor de inteligență artificială, în paralel cu creșterea bazelor de date digitale, vor asista tot mai mult procesul de luare a deciziilor și îl va face mai eficient, rapid și sigur.

© Sputnik / Тимур БатыршинForumul Digital Future of Global Economy
Chicu la Digital Future of Global Economy: Guvernul vrea digitalizarea serviciilor publice - Sputnik Moldova
Forumul Digital Future of Global Economy

”Avem o creștere dinamică în domeniul Tehnologiilor Informaționale și dezvoltarea softurilor. O creștere de 2 ori în ultimii 3 ani. Exportul de produse și servicii IT a depășit domeniile tradiționale de export, care la fel a crescut. Avem rețele informaționale bine dezvoltate și specialiști bine pregătiți care vorbesc mai multe limbi. Avem parcuri IT care se bucură de un regim foarte facil și invităm investitorii din domeniu în Moldova”, a spus premierul Chicu.

Edward Snowden - Sputnik Moldova
Edward Snowden: Avertisment alarmant despre puterea tehnologiei
Programul Forumului a inclus patru paneluri dedicate agendei de dezvoltare digitală a membrilor Uniunii Economice Eurasiatice, dezvoltarea și promovarea sectorului IT în programul Kazahstanul Digital, dar și tehnicile actuale de educare digitală în scopul unei dezvoltări sustenabile.

La Forum au participat șefii Guvernelor din Belarus, Kazahstan și Federația Rusă, vicepremierii Guvernelor din Armenia și Kîrgîzstan, oficiali din cadrul ONU și UNICEF, dar și reprezentanți ai managementului a peste 50 de companii, printre care Amazon și Qwasar Silicon Valley.

Forumul a inclus și o expoziție de soluții IT elaborate și dezvoltate pe platforma giganților globali și a proiectelor StartUp din Kazahstan. Expoziția a finalizat cu oferirea premiilor Digital Almatî Awards în 5 categorii.

Fluxul de știri
0