Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Edward Snowden: Avertisment alarmant despre puterea tehnologiei

© REUTERS / Glenn Greenwald/Laura Poitras Edward Snowden
Edward Snowden - Sputnik Moldova
Abonare
Edward Snowden a avertizat luni într-o conferință în legătură cu "puterea implacabilă" creată de tehnologie atunci când giganţii economiei digitale lucrează prin înțelegere cu guvernele.

CHIȘINĂU, 6 nov - Sputnik. "Atunci când marile companii şi guvernele lucrează împreună, ele sunt mâna stângă şi mâna dreaptă a aceluiaşi corp şi asistăm la concentrarea puterii", a declarat Edward Snowden într-o videoconferinţă la deschiderea reuniunii Web Summit de la Lisabona, potrivit Agerpres

"Dacă se creează o putere implacabilă, cum să facem să controlăm această putere atunci când este folosită împotriva populaţiei?", s-a întrebat Edward Snowden în faţa antreprenorilor şi investitorilor din sectorul tehnologic.
Edward Snowden - Sputnik Moldova
Avertismentul lui Snowden pentru politicieni: Nu utilizați aceste aplicații

Guvernul american le-a cerut recent giganţilor tehnologiei să caute o "soluţie tehnică" pentru a garanta că forţele de ordine pot avea acces la date criptate în caz de crime grave.

Fost angajat al serviciilor americane de informaţii, Edward Snowden, tocmai a publicat o carte în care povesteşte motivele care l-au făcut să transmită, în 2013, zeci de mii de documente secrete mai multor instituții media şi să dezvăluie existenţa unui sistem de supraveghere mondială a comunicaţiilor şi a internetului.

Deşi recunoaşte că opinia publică începe să devină conştientă de abuzurile pe care le denunţă şi că se fac eforturi în special în Europa pentru a apăra dreptul la viaţă privată al internauţilor, el a estimat totuşi că "nu protecţia datelor creează probleme, ci colectarea datelor" şi încrederea oarbă pe care trebuie să o acordă internauţii intermediarilor tehnologici.

Fluxul de știri
0