Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Modificări în procedura de adopție și custodie a copiilor

© Sputnik / Miroslav RotariCentru de plasament pentru copii or.Ștefan Vodă
Centru de plasament pentru copii or.Ștefan Vodă  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cabinetul de miniștri a aprobat un șir de modificări ce țin de procedura de adopție și acordare a custodiei pentru copiii fără îngrijire părintească.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Persoana care are dreptul să încheie acte juridice și să reprezinte drepturile și interesele copilului poate fi doar părintele/părinții acestuia.

Centru de plasament pentru copii or.Ștefan Vodă  - Sputnik Moldova
Societate
În 2020 crește indemnizația unică la plasament: Câți bani dă Guvernul

O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvern.

Potrivit modificărilor propuse în procedura de adopție și acordare a custodiei pentru protecția copiilor, în cazul în care copilul a rămas temporar fără ocrotire părintească sau are statut de copil rămas fără ocrotire părintească, reprezentant legal al acestuia trebuie să fie autoritatea tutelară teritorială, cu excepția cazurilor când acesta are tutore/curator.

Potrivit proiectului, custodele, îngrijitorii (asistentul parental profesionist, părintele educator) sau reprezentanții instituțiilor rezidențiale unde sunt plasați copiii pot să dețină doar calitatea de responsabil legal. Scopul noilor reglementări este de a asigurara protecția și bunăstarea copiilor, prevenirea separării copilului de familie, reintegrarea copilului în familie, prevenirea riscurilor și asigurarea optimă a respectării drepturilor și responsabilităților părintești.

Fluxul de știri
0