Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În 2020 crește indemnizația unică la plasament: Câți bani dă Guvernul

© Sputnik / Miroslav RotariCentru de plasament pentru copii or.Ștefan Vodă
Centru de plasament pentru copii or.Ștefan Vodă  - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul alocă mai mulți bani pentru copiii plasați în diverse servicii de plasament de tip familial.

CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Indemnizația unică acordată copiilor la plasarea în diverse servicii va crește de anul viitor.

Cabinetul de miniștri a stabilit creșterea cuantumului indemnizației pentru îmbunătățirea situaţiei materiale a copiilor plasaţi în serviciile de tip familial.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre aprobat astăzi, copiii plasați în serviciile tutelă/curatelă, asistenţă parentală profesionistă si casa de copii de tip familial vor primi 3688,7 de lei, cu 175,7 de lei mai mult decât în 2019.

Lucia Caciuc - Sputnik Moldova
Condiții mai bune pentru copiii dintr-un Centru de Plasament din Capitală
Proiectul a fost elaborat în scopul majorării cuantumului indemnizaţiei unice la plasament acordate în contextul realizării Planului de acţiuni pentru anii 2016-2020 privind implementarea Strategiei pentru protecţia copilului pe anii 2014-2020. 

De asemenea, alocaţiilor unice la plasament pentru copiii cu vârsta până la 1 an vor fi majorate cu 351, 4 lei, astfel în 2020 aceasta va constitui 7377,4. Totodată, indemnizaţia unică la plasament pentru copiii cu vârsta de la 1 la 3 ani va constitui 5533,1 lei, adică cu 263, 6 lei mai mult decât în acest an.

Mijloacele financiare necesare au fost planificate în proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2020.

Fluxul de știri
0