Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum previn autoritățile importul în țară al coronavirusului din China

© Sputnik / Rodion ProcaВиорика Думбрэвяну
Виорика Думбрэвяну - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din sănătate întreprind măsuri pentru a preveni apariția și răspândirea pe teritoriul țării al coronavirusului care face ravagii în China.
Cum previn autoritățile importul în țară al coronavirusului din China

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat măsurile întreprinse în scopul prevenirii importului în țară a coronavirusului 2019-nCoV, care a ucis până în prezent 170 de chinezi, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății.

Viorel Gârbu - Sputnik Moldova
Gîrbu: Impactul coronavirusului asupra Republicii Moldova
”Agenția Națională de Sănătate Publică asigură funcționarea Centrului operațional de urgență pentru a monitoriza și a gestiona eficient orice situație excepțională care poate apărea.Toate instituțiile medicale publice sunt asigurate cu stocurile necesare de medicamente pentru tratarea gripei și infecțiilor respiratorii acute. De asemenea, cooperăm cu laboratoarele din regiunea europeană, unde vom transmite probele prelevate de la persoanele suspectate de această infecție. Am coordonat cu Serviciul vamal și Poliția de frontieră măsurile care vor fi întreprinse pentru protecția cetățenilor care traversează frontiera și pentru angajații acestor structuri”, a relatat Viorica Dumbrăveanu în cadrul ședinței de Guvern.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de urgență la nivel mondial din cauza epidemiei coronavirus 2019-nCoV, însă fără restricții de deplasare și comerț. În acest context, Ministerul Sănătății îndeamnă cetățenii să evite contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute, să respecte regulile de igienă personală  și să se adreseze medicului de familie la apariția simptomelor unei boli respiratorii.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, peste 7000 de cazuri de coronavirus au fost confirmate până în prezent.

Fluxul de știri
0