Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gîrbu: Impactul coronavirusului asupra Republicii Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaViorel Gârbu
Viorel Gârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Epidemia declanșată de coronavirus poate să influențeze economia globală, afectând inclusiv economia Republicii Moldova, a declarat în studioul Sputnik Moldova expertul în economie Viorel Gîrbu.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății a declarat joi că epidemia de coronavirus reprezintă o urgență medicală globală.

Штаб-квартира ВОЗ в Женеве. - Sputnik Moldova
Stare de urgență la nivel global: Decizia radicală a OMS
Decizia a fost luată în contextul în care noul coronavirus se răspândește extrem de rapid în întreaga lume, iar cazurile de infecție au apărut la persoane care nu au fost în China în ultima perioadă, acolo unde maladia a fost înregistrată la sfârșitul lunii decembrie.

Mai mulți economiști consideră că epidemia va avea un impact mai mult decât negativ asupra economiei globale. Bursa Chinei a înregistrat deja o cădere, același lucru se întâmplă cu bursele din alte țări.

Expertul economic Viorel Gîrbu consideră că această situație va avea un impact negativ asupra pieței globale și va afecta și economia Republicii Moldova.

"Coronavirusul se dezvoltă în China. Cine ar fi putu să prevadă asta? Dar extinderea acestei epidemii influențează prețurile pe piețele internaționale, inclusiv și pe cea a Republicii Moldova, dat fiind că este afectată întreaga economie globală", a declarat Gîrbu.

Medicii susțin că apogeul epidemii va fi înregistrat în luna februarie, după care coronavirusul va bătea în retragere. Iată de ce unii specialiști speră că infecția cu acest nou tip de coronavirus nu va afecta puternic economia globală, chiar dacă astăzi epidemia reprezintă o urgență medicală globală.

Fluxul de știri
0