Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chicu, la ședința CI al UEEA: Moldova, o destinație investițională bună - detalii

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaIon Chicu, la ședința extinsă a Consiliului Interguvernamental al Uniunii Economice Eurasiatice (UEE), Almatî, Kazahstan
Ion Chicu, la ședința extinsă a Consiliului Interguvernamental al Uniunii Economice Eurasiatice (UEE), Almatî, Kazahstan - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În cadrul ședinței Consiliului Interguvernamental Eurasiatic, Ion Chicu a declarat că Moldova este o destinație investițională foarte bună, iar Zonele Economice Libere din țară sunt o soluție perfectă pentru companiile interesate.

CHIȘINĂU, 31 ian - Sputnik. Premierul Moldovei, Ion Chicu, a participat la ședința extinsă a Consiliului Interguvernamental al Uniunii Economice Eurasiatice (UEE), care s-a desfășurat în Almatî, Kazahstan.

Premierul Chicu a vorbit despre interesul Moldovei de a comunica cu statele membre ale UEE, inclusiv pe platforma ședințelor interguvernamentale ale Uniunii.

”Vă mulțumim pentru invitația de a participa la această ședință. Comunicarea este importantă în construcția parteneriatelor economice care deschid oportunități de dezvoltare și creștere economică. Moldova este o destinație investițională foarte bună, iar Zonele Economice Libere din țară sunt o soluție perfectă pentru companiile interesate să livreze produsele pe o piață cu cca 900 milioane de consumatori”, a precizat Chicu.

Цифровой форум ЕАЭС - Sputnik Moldova
Chicu la Digital Future of Global Economy: Guvernul vrea digitalizarea serviciilor publice
În centrul discuțiilor prim-miniștrilor din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kyrgîzstan și Federația Rusă a fost subiectul schimbărilor provocate de evoluția tehnologiilor și efectele intensificării procesului de digitalizare, în contextul globalizării economiei. Oficialii au confirmat că la baza îmbunătățirii relațiilor comercial-economice stă comunicarea și cooperarea între guverne, precum și operativitatea procesului decizional.

În lista subiectelor actuale, pe care membrii UEE vor concentra eforturile, au fost menționate măsurile menite să reducă economia tenebră și problema utilizării programelor de operare nelicențiate, barierele și constrângerile în comerțul interstatal, constituirea piețelor unice energetice și a serviciilor transport și logistică și alte măsuri pentru crearea pieței unice.

Fluxul de știri
0