Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu cei doi moldoveni blocați în China

© REUTERS / WEIBO / THE CENTRAL HOSPITAL OF WUHAN Медицинский персонал больницы в Ухане, Китай
Медицинский персонал больницы в Ухане, Китай - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre moldovenii aflați în provincia Hubei, China, urmează să revină acasă, altul va pleca în Statele Unite ale Americii, după deblocarea accesului în regiune.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik.  Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău face mai multe clarificări în cazul celor doi cetățeni ai Republicii Moldova care se află în provincia Hubei, China.  Aceștia urmează să părăsească regiunea după ce autoritățile chineze vor permite accesul.

Unul dintre moldoveni, care deține și cetățenia română, va fi îmbarcat, în următoarele zile, alături de alți cetățeni ai României, într-un avion care va avea ca destinație una dintre capitalele europene, de unde, ulterior va reveni în Republica Moldova.

Altul, o femeie căsătorită cu un cetățean chinez, va decola spre SUA, unde își are viza de reședință.

Усиление санитарно-карантинного контроля в аэропортах - Sputnik Moldova
Ultimele date despre coronavirusul din China: Măsuri de combatere
Ministerul de Externe recomandă cetățenilor moldoveni care se află deja în China să respecte și să urmeze anunțurile și regulile de profilaxie și igienă recomandate de Comitetului Național pentru Sănătate, în parte de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China și să evite contactul cu persoane care prezintă simptome caracteristice coronavirusului.

De asemenea, diplomația de la Chișinău anunță că ține legătura, în continuu, cu moldovenii din China. Ministerul de Externe mai anunță că în prezent în Republica Populară Chineză sunt aproximativ 300 de cetățeni ai Republicii Moldova. Din numărul total, 134 sunt persoane care își fac studiile în instituțiile de învățământ, 115 cu domiciliul stabilit în această țară, ceilalți având ședere temporară. Moldoveni infectați cu noul virus pe teritoriul chinez nu au fost înregistrate.

Fluxul de știri
0