Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

BREXIT: Cum va afecta Republica Moldova ieșirea Marii Britanii din UE

© Sputnik / Justin Griffiths-Williams / Accesați arhiva multimediaУчастница акции протеста против Brexit в Лондоне
Участница акции протеста против Brexit в Лондоне - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a fost notificat oficial cu referire la BREXIT.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Legislația Uniunii Europene va fi aplicată de Marea Britanie cel puțin până la data de 31 decembrie 2020.

Brexit - Sputnik Moldova
Marea Britanie după Brexit: Ce trebuie să facă din 1 februarie moldovenii din UK

În conformitate cu Acordul de retragere a Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, 01 februarie – 31 decembrie 2020 a fost stabilită perioadă de tranziției, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Potrivit informațiilor, această perioadă ar putea fi prelungită pentru încă cel mult 24 de luni.

În perioada de tranziție „tratatele internaționale și aranjamentele fără putere obligatorie, încheiate de UE/EUROATOM sau de statele membre în numele UE, sau de UE/EUROATOM și statele membre UE, vor continua să fie aplicate în raport cu Marea Britanie”, precizează MAEIE.

Astfel, tratatele încheiate între Republica Moldova și UE, cu precădere cel al Acordului de Asociere, vor fi aplicate în perioada de tranziție în raport cu Marea Britanie.

Amintim, la miezul nopții Marea Britanie și Irlanda de Nord părăsește Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice.

Fluxul de știri
0