Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce i-a promis că face un tânăr unei femei din Căușeni contra sumei de 15 mii de lei - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Abonare
Un șomer din Căușeni a încercat o metodă inedită, dar total amorală de a face bani. Mai ales că victima este o femeie cu doi fii cercetați penal.

CHIȘINĂU, 30 ian  Sputnik. Un tânăr din Căușeni, care nu este angajat în câmpul muncii, a fost reținut pentru 72 de ore de Centrul Naţional Anticorupţie şi procurori într-un dosar de trafic de influenţă.

Șomerul ar fi încercat să sustragă de la o femeie 15 mii de lei prin înșelătorie. Acesta i-ar fi promis femeii că are cunoscuți în instituțiile de drept care pot asigura o pedeapsă non-privată de libertate pentru unul dintre fiii acesteia care este cercetat penal. Mai mult, acesta a dat și nume de la Procuratura Căușeni, făcând trimitere la un oarecare procuror „Ghena”.

Девушка в парке - Sputnik Moldova
Moldovenii și creditele-capcană: Oamenii își înmulțesc problemele, în loc să le rezolve

În urma investigațiilor s-a dovedit că nu e primul caz când tânărul promite să o ajute pe denunțătoare. Acum doi ani acesta i-ar fi cerut 3 mii de euro pentru a soluţiona un dosar în care figura un alt fiu al femeii. Atunci, femeia i-a dat banii, dar bănuitul a dispărut și cazul nu a fost soluționat.

În procesul audierilor, bănuitul a recunoscut că a uzat de numele unor oameni ai legii pentru a estorca bani. Acesta a mai spus că „a făcut trimitere de mai multe ori la nume importante din justiţie, toate acestea însă fiind făcute pentru a convinge victimele să-i dea bani pentru „pretinse servicii””, precizează serviciul de presă al Centrului Național Anticorupție.

În acest context, tânărul ar putea fi cercetat penal şi pentru escrocherie. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la 6 ani de înschisoare sau amendă penală.

Fluxul de știri
0