Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Coronavirusul: Rusia anunță închiderea frontierelor cu China

© AP Photo / Ahn Young-joonРабочие дезинфицируют станцию Сусео в Сеуле в расках борьбы с коронавирусам, Южная Корея
Рабочие дезинфицируют станцию Сусео в Сеуле в расках борьбы с коронавирусам, Южная Корея - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Rusia au anunțat o serie de măsuri care limitează intrarea cetățenilor chinezi în țară, pentru a preveni răspândirea virusului 2019-nCoV.

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Rusia a anunțat joi, 30 ianuarie, închiderea frontierelor sale cu China în Orientul Îndepărtat, o măsură menită să contracareze răspândirea noului coronavirus, care a ucis cel puțin 170 de persoane.

„Astăzi a fost semnat un decret. Astăzi vom informa toată lumea cu privire la măsurile luate pentru închiderea frontierei în Orientul Îndepărtat”, a anunțat premierul Mihail Mişustin, citat de Sputnik France.

Человек в маске смотрит на модель коронавируса SARS в мэрии в Тайбэе - Sputnik Moldova
Societate
Doi moldoveni blocați în orașul chinez infectat de coronavirus: Ce face MAEIE
Premierul nu a furnizat imediat detalii despre program sau dacă această închidere a frontierei afectează și porturile.

Granița sino-rusă este formată din două părţi, cea mai lungă, din Orientul Îndepărtat, măsurând 4.195 de kilometri, iar cealaltă, în Siberia, măsoară 55 de kilometri.

Restricții privind eliberarea vizelor

La rândul său, ministerul rus de Externe a anunțat într-o declarație, joi, suspendarea eliberării de vize electronice către chinezi în punctele de trecere din Extremul Orient, în Kaliningrad și în al doilea oraș turistic al țării, Sankt Petersburg.

De asemenea, el le-a cerut rușilor să evite să meargă în China, „dacă nu este absolut necesar”.

Conexiuni limitate de transport feroviar și aerian

Rusia a anunțat anterior că va limita drastic legăturile feroviare, care acum operează doar pe linia Beijing-Moscova. 

Noul coronavirus din China: Ce se cunoaște despre el acum - Sputnik Moldova
Video
Noul coronavirus din China: Ce se cunoaște despre el acum

Compania aeriană rusă Ural Airlines, care operează pe linii către Munchen, Paris și Roma, a anunțat miercuri suspendarea tuturor zborurilor sale către Europa, care sunt utilizate masiv pentru călătoriile organizate din China.

De asemenea, cel mai mare producător rus de aeronave Aeroflot a prelungit până pe 29 februarie perioada în care călătorii către și dinspre China pot amâna datele călătoriilor sau pot obține o returnare a plăţii.

Joi dimineața, 30 ianuarie, autoritățile chineze au raportat 38 de decese în ultimele 24 de ore, cea mai mare creștere zilnică de la începutul epidemiei izbucnite în decembrie, astfel că numărul de decese a crescut la 170.

Fluxul de știri
0