Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unde este Vlad Plahotniuc: Ce spune Interpol

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019
Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a informat astăzi presa cu privire la căutarea internațională a lui Vlad Plahotniuc.

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Procuratura Generală a Moldovei încă nu a primit un răspuns de la Interpol privind căutarea internațională a fostului lider democrat Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
În ce țară se poate refugia Vlad Plahotniuc după interdicția SUA – expert politic

În cadrul unor declarații pentru presă, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a precizat că săptămâna trecută PG a primit doar o notificare prin care Interpol anunță că a  recepționat scrisoarea privind căutarea lui Plahotniuc.

„Am primit un răspuns cum că scrisoarea noastră privind căutarea internațională a domnului Plahotniuc a fost primită în oficiul central al Interpol. Doar această informație o avem”, a declarat procurorul general.

Totodată, Stoianoglo spune că nu depinde de partea moldovenească când Plahotniuc ar putea fi anunțat în căutare internațională, dar că Procuratura va insista pe acest fapt.

„Vom avea discuții cu demnitari din cadrul Interpol. Dacă va fi necesar, vom prezenta documente suplimentare”, a mai precizat șeful Procuraturii.

Amintim că, în decembrie 2019, Republica Moldova a apelat la ajutorul SUA, Marii Britanii și României în vederea identificării locului în care se află Vlad Plahotniuc.

Fluxul de știri
0