Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorii cer înăsprirea pedepsii pentru un fost șef din cadru Procuraturii Bălți

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura va contesta, sub aspect de blândețe, sentința în cazul fostului șef al Procuraturii Militare Bălți.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. "Procuratura va contesta, sub aspect de blândețe, sentința aplicată fostului șef al Procuraturii Militare Bălți, care a fost recunoscut vinovat de trafic de influență și condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare", anunță Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Unde este Vlad Plahotniuc: Ce spune Interpol
Procesul penal în privința acestuia a fost inițiat în baza plângerii depuse de către un șef al unității militare, care reclama acțiunile ilegale ale procurorului. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală, faptele abuzive ale procurorului fiind documentate.

Astfel, potrivit probatoriului, în cursul anului 2016, deținând funcția de șef-interimar al Procuraturii militare Bălți, învinuitul a estorcat de la petiționar o mie de dolari pentru a mușamaliza dosarul în care acesta era cercetat pentru neglijență în serviciu.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, fostul procuror a fost privat de dreptul de a ocupa funcții publice și de demnitate publică timp de 3 ani, dar și obligat să achite în beneficiul statului contravaloarea bunurilor rezultate din infracțiune.

Fluxul de știri
0